Collectors Den.jpg
FINAL final family room drake pford.jpg
LIZ View 4 Client.jpg
Collectors Den.jpg

Designer Show House I


SCROLL DOWN

Designer Show House I


DESIGN VISION

A gentleman’s retreat wrapped with aubergine tweed on the walls, with just enough space for a pair of cozy mohair chairs to view the fireplace. Above the mantle hangs the ultimate catch: an ancient fish mural from Fossil Lake in Oregon. Intriguing books, foreign collectibles and eye-catching abstract artwork subtly show off the varied interests of this modern day gentleman.

DESIGN CHALLENGE

Creating a warm, inviting room that felt masculine but not stuffy. 


FINAL final family room drake pford.jpg

Beach Living


Beach Living


DESIGN VISION

A color palette of sunrise colors, complement the spectrum of light reflecting off Lake Michigan while large, chunky furnishings give mass and character to a spacious, open floor plan. Select heirloom pieces are highlighted when juxtaposed with contemporary and mid-century lines. 

DESIGN CHALLENGE

An example where lavender is used to soften strong yellow maple floors. The careful layout of furniture accommodates foot traffic while providing comfortable, conversational seating for large gatherings. Though furnishing eleven rooms and 9 sets of window treatments within the required budget was a challenge, adding customized features to basic items allowed for a personalized look without breaking the bank.

LIZ View 4 Client.jpg

Decor over Lake Shore Drive


Decor over Lake Shore Drive


DESIGN VISION

A palette of dusty blues, floating in the sky over Lake Michigan creates continuity between the interior and exterior environment. The soft colors are balanced by the masculine architecture and warm brown tones seen in the walnut media wall & dining table. The play between the blues and browns evokes a sense of calm, setting the stage for an evening where notes twinkle from the piano while ice clinks in a glass.

DESIGN Challenge

Highlighting the elegance of the natural environment into the room in combination with installing a large television in a prominent, yet not dominant position. The solution came by creating a walnut paneled media seating area, which wrapped into the next room: the suede study with walnut bookcases. Area rugs are used to carve out separate seating spaces. One defines the media center and another rug creates a seating area for conversation and relaxing with a book—all while enjoying the million-dollar view.